Menu

Julshopping – Första rundan

Jaha ja, igår var det dags för årets första runda av julshoppingen som alltid måste göras. Vi har det dock bra då vi inte behöver handla all den mat som ska stå på bordet under julen. Detta gör de som ger sig ut på den andra rundan varje år. För oss gäller det dock ett större ansvar för de små barnens julklappar. I det fallet vet ju alla att det handlar om två saker. Detta är kläder och leksaker, samt kanske några lärande saker samt böcker att läsa för de små innan det är dags att sova. Detta är något som blir mycket enklare när det inte finns några mindre barn med i gruppen, vilket vi alltid ser till. Här ska dessa aldrig veta vad tomten släpper ned genom skorstenen varje år.

Dock upp täckte vi detta år att det är mycket människor i farten inför jul, och när vi har så mycket att göra så blir det helt enkelt bättre att beställa det som ska köpas på nätet. Här behöver du aldrig stå i kö eller vara den som får vänta på att ett butiksbiträde ska få tid med just dina frågor. Idag är det också så säkert att handla på nätet att det inte är några problem med att använda kortbetalning eller bytesrätten när du handlar i större seriösa webbutiker. Detta ledde då till att tiden på stan för julshopping har blivit mindre, vilket passar oss då det är lättare att smyga in beställningar som ingen ser via bara en kort stund vid datorn, eller genom att handla i din mobil. Faktum är ju att över 50% av alla som befinner sig på nätet idag är anslutna via mobiler eller surfplattor..

Kläder till de vuxna

Något som i stort sett alla använder här där vi bor och arbetar med skötseln tillsammans, är jeans. Detta är då något som snabbt blir slitet, smutsigt eller på annat sätt skadat som plagg i våra garderober. Trots detta satsar vi alltid på kvalitet när det handlar om våra inköp. Vi vill dock inte betala för mycket för jeans, chinos eller andra plagg. Jag som skriver hittade en väldigt schysst och mycket bra webbutik jag inte talat med någon annan om. Kan ju vara lite roligt att vara ensam med bra priser och unika plagg detta år.

Leksaker till barnen

Naturligtvis fanns jag också en bra webbutik för de sista leksakerna och lärande föremålen till de små barnen. Nu var det dock inte mycket kvar av detta, då jag och de andra fann mycket av just det på stormarknaderna vi besökte på stan. Det blev ändå ett par klappar till och kanske var det något som inte behövdes. Men vad säger man? Det är ju bara jul en gång om året så alla ska ju vara glada och lyckliga under denna tid. Inte minst barnen, för det är barnens högtid som vi numera sätter som namn på denna stora helg.