Menu

Semesterresan till Åre

Något av det senaste som vi gjorde tillsammans, där alla faktiskt kunde vara lediga och följa med, var en resa till Åre. Ja, du kan tänka dig bestyret med att planera och boka för en grupp på 15 barn och sex vuxna. Allt måste verkligen stämma. Jo, det var jag och en annan förälder som tog hand om denna mastodontutmaning. Det var nästan som vi kände att vi plötsligt bedrev någon form av resebyrå, eller i alla fall var en stor arrangör av gruppresor. Naturligtvis letade vi i första hand efter de billigaste resorna samt det billigaste boendet. Detta utan att tulla på den kvalitet vi alltid vill ha. Vi är ett kollektiv som lever lite över gränserna. Kanske skulle vi kallas för Lyxkollektivet istället för Trollfamiljen?

Hur som helst bokades allt och vi var iväg på vår resa. När vi kom fram var det så skönt att komma ut ur bilen. Vi åkte kollektivt i en stor buss som vi bokade. Vi kände att det blev mycket billigare än att ta kollektivtrafiken som kostar per person. Samtidigt kunde vi ju komma direkt till hotellet. När vi checkade in blev vi glatt överraskade av vetskapen om att vi verkligen valt ett bra hotell. Det fanns massor att göra och god service. Vi skulle nu stanna här i 2 veckor så det fanns gott om tid. I och med det var det dags att vila lite innan aktiviteterna började efter vår långa resa.

Massor av roliga aktiviteter

Att åka till Åre på gruppsemester visade sig vara ett mycket bra val för både barn och vuxna. Alla hade hela tiden något att göra. Det mesta gjorde vi dock tillsammans som vi alltid brukar göra. Det blev fjällvandring ena dagen, för att sedan bytas mot en stadsrundtur i Åre en annan dag. Något som alla är intresserade av är naturligtvis skidor och vintersport. Vi är dock delade i vad som är roligt. Jag och min familj gillar att åka utför i pisten, så detta var vad vi gjorde. De andra två lutar mer åt längdåkning, vilket de i sin tur hade fantastiskt roligt med. Det bästa var dock kvällarna, när vi alla kunde stråla samman och slappna av i samklang. Vi hade grillfest i snön och drinkar samt läsk varje kväll. TV-spelen för barnen var också något som följde med på resan.

Detta gjorde att vi vuxna kunde få lite egen tid för varandra, vilket vi naturligtvis behöver som alla andra. Något som är mycket positivt med att leva i ett kollektiv, är att barnen lär sig att umgås och ta hand om samt leka med varandra. De lär sig att bli i stort sett självgående. Olyckligtvis tog de 2 veckorna snabbt slut, men det var faktiskt nog med 14 dagar. Det var skönt att komma hem och se den välkända gården igen där alla trivs som en gås i en herrgård.